KATEGORIJA: Ostalo | 23.12.2011

Ambasador UNICEF-a Novak Đoković djeci darivao 100.000 eura

Prvorangirani teniser svijeta i Nacionalni ambasador UNICEF-a, Novak Đoković, obilježio je predstojeće praznike dajući svoj glas i finansijsku podršku ugroženoj djeci u Srbiji – i u cijelom svijetu.

„Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima male dece u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale”, rekao je Đoković. Priložio je donaciju u vrijednosti od 100,000 američkih dolara za program ranog razvoja djeteta u Srbiji. „Izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini“.

Od kada je postao nacionalni ambasador avgusta ove godine, teniski as snažno podržava prava djeteta – i daje glas najranjivijoj djeci u Srbiji. U septembru je posjetio inkluzivni vrtić u Smederevu koji pohađaju djeca iz najmarginalizovanijih grupa, kao što su djeca sa smetnjama u razvoju i ona koja žive u romskim naseljima. Đoković takođe promoviše i prodajnu kampanju UNICEF-a u Srbiji za prodaju čestitki i proizvoda kako bi pomogao prikupljanje finansijskih sredstva za ugroženu djecu u cijelom svijetu.

„UNICEF veoma cijeni Novakovu posvećenost pravima djece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije djece, što je kritična oblast u Srbiji“, izjavila je direktorica UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg.

Đoković je počeo da igra tenis kada je imao četiri godine, a proboj na svjetsku scenu ostvario je sa 16. godina. Od tada je osvojio nekoliko grend slem turnira  – 2008. i 2011.godine Austalian Open,  i 2011. Wimbledon.  U decembru ove godine,  Međunarodna  teniska federacija proglasila ga je svjetskim šampionom nakon što je osvojio tri od četiri grend slem titule.

„Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite“, rekao je Đoković. (unicef.rs)