KATEGORIJA: Ostalo | 10.06.2011

Centar za rani rast i razvoj Novi Grad Sarajevo uselio u nove prostorije

Centar za rani rast i razvoj Novi Grad Sarajevo je uselio u nove i veće prostorije, kako bi se pružila mogućnost da što veći broj djece dobije priliku da ostvari svoje pravo na zdravo i sretno djetinjstvo. Ovaj posebno svečani dan, svojim prisustvom uveličala su djeca polaznici centra, njihovi roditelji, vrijedni uposlenici Centra, ali i oni koji su najviše zaslužni da ovaj Centar dobije veće prostorije.

Općina Novi Grad Sarajevo je od samog otvaranja Centra pružala veliku podršku u njegovom radu, te je i ovaj put upravo najzaslužnija za preseljenje, koje je još jedan korak naprijed za obezbjeđivanje najboljeg početka za svako dijete.

“Drago nam je što smo zajedničkim snagama sa UNICEF-om uspjeli da otvorimo ovaj Centar prije godinu i pol dana, koji se pokazao kao odličan model. Općina Novi Grad je preuzela potpuno finansiranje ovog Centra, jer smo prepoznali njegov značaj i želimo našoj djeci omogućiti najbolji start, a u ovom većem i ljepšem Centru će mališani to sigurno i dobit”, rekao je Damir Hadžić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.

Pored načelnika Općine Novi Grad, svečanom otvaranju Centra je prisustvovala i Rada Lukić, pomoćnica općinskog načelnika za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, raseljena i izbjegla lica i koordinatorica aktivnosti Centra, kao i Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH i Johan Hesse, Šef odjela za ekonomsku reformu i prirodne resurse u Delegaciji EU u BiH.

Specijalni gost i posebno iznenađenje za djecu i roditelje je bio Edin Džeko, ambasador UNICEF-a u BiH, koji je zajedno sa načelnikom Damirom Hadžićem, presjekao vrpcu novih prostorija Centra i zaželio sretan početak rada.

“Veoma mi je drago da je Centar dobio nove prostorije i na taj način dao priliku još većem broju djece da učestvuju u ovom programu. Drago mi je što sam danas ovdje sa djecom, uvijek se dobro osjećam pored njih i sretan sam što je Općina Novi Grad prepoznala i pružila podršku ovom UNICEF-ovom programu. Nadam se da će Centar nastaviti dobro raditi kao i do sada i pružiti ovim mališanima najbolji početak,” istako je Edin Džeko.

Edin Džeko se nakon otvaranja Centra nastavio družiti sa mališanima i pokazao zašto je baš on najbolji predstavnik djece i ambasador UNICEF-a. Sa mnogo pažnje i ljubavi družio se i fotografisao sa djecom, koja su se posebno obradovala njegovom dolasku u svom najdražem UNICEF dresu.

“U fudbalu se može desiti da izgubimo utakmicu jer uvijek postoji druga šansa ali u razvoju djece ne smijemo nikada izgubiti. Drago mi je što je ovaj model zaživio u BiH i što će djeca ove Općine dobiti sve usluge koje su potrebne u ranom rastu i razvoju”, istako je Johan Hesse, Šef odjela za ekonomsku reformu i prirodne resurse u Delegaciji EU u BiH, prilikom obraćanja prisutnim.

Zahvaljujući podršci Evropske unije, Norveške vlade, Odjela Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj i kompanije m:tel, UNICEF je u okviru inicijative “Najbolji početak za svako dijete” otvorio sedam centara za rani rast i razvoj širom BiH. Centar u Općini Novi Grad je prvi otvoreni centar ovakvog tipa u BiH, čije finansiranje je potpuno preuzela Općina.

1 komentar

  • od rođenja sam bolesna,sad idem na HEMODIJALIZU tri puta sedmično po 4 sata moja želja nije baš neostvariva
    JA bih želila da imam MINI LAPTOP kako bih prikratila vrijeme na dijalizi,a moji roditelji nemogu mi ga kupiti zato što puno para troše za moje liječenje i hranu koja je ograničena.JA imam samo 10 godina

Ostavite komentar