KATEGORIJA: Novosti | 24.03.2015

DŽEKO PRODUŽIO ANGAŽMAN S UNICEF-om: Djeca i ja smo jedni drugima najveća podrška!

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko koji je od 2009. godine prvi ambasador UNICEF-a iz BiH, prihvatio je u utorak poziv predstavnika UNICEF-a za BiH Aymana Abu Labana da produži angažman ambasadora dobre volje za dobrobit sve djece.

“Proteklih godina dali ste svoj veliki svoj doprinos u promociji prava djece u Bosni i Hercegovini, posebno one najranjivije, i nadam se da ćete nastaviti da budete uvjerljiv i elokventan zagovornik dječijih prava koji je uvijek u mogućnosti privući pažnju na probleme s kojima se djeca susreću kao i na druge teme bitne za djecu. Također sam uvjeren da vaša reputacija, talent i pojava u medijima i javnosti pomoći UNICEF-u da pošalje jake poruke kojima će doprijeti do srca i misli naroda u BiH”, kazao je Džeki prilikom predavanja pozivnog pisma u Trening kampu Reprezentacije BiH u Zenici predstavnik UNICEF-a Abu Laban.

“Sretan sam da vam kažem jedno veliko da, i da nastavimo kao i do sada pomagati da sva djeca u Bosni i Hercegovini imaju jednake mogućnosti. Kao i uvijek do sada, sretan sam što imam priliku biti dio UNICEF priče, na što sam posebno ponosan. Najsretniji sam kada vidim dječiji osmijeh i rad sa djecom me svaki put iznova i iznova ispunjava, daje mi snagu da istrajem. Jedni smo drugima najveća podrška”, kazao je Džeko prihvatajući poziv da nastavi s angažmanom ambasadora dobre volje.

Tokom proteklog angažmana kao ambasadora dobre volje UNICEF-a,Džeko je bio vrlo posvećen radu s djecom, učestvovao u kampanji ‘Govorimo o mogućnostima’, na svoj rođendan pozvao cijelu reprezentaciju da se pridruži zagovaranju prava djece sa i bez poteškoća kroz utakmicu koju su djeca odigrala s njima, kao i utakmicu simboličnog naziva ‘Svi na jednom mjestu’ – Nogometni reprezentativci BiH izrazili su želju da im utakmica sa 100 dječaka i djevojčica sa i bez poteškoća u razvoju bude zvanični ispraćaj na Svjetsko prvenstvo u Brazil, a djeca su im želju sa zadovoljstvom ispunila. Na utakmici su bila i djeca iz Maglaja, Nemile, Doboja, ali i drugih gradova koji su stradali u poplavamakoje su zadesileBiH, a na terenu su se na utakmici sa ‘Zmajevima’ našla djeca iz zavoda, osnovnih i sportskih škola širom BiH… Džeko je posjetio i brojne škole širom BiH pronoseći poruke o dječijim pravima, i govoreći o svom primjeru ohrabrivao ih da vjeruju u sebe i slijede svoje snove vrijedno radeći i učeći. Učestvovao je i u brojnim promotivnim spotovima koji promoviraju prava djece.

Ambasadori UNICEF-a su poznate ličnosti iz različitih oblasti javnog života koji su voljni da svojom popularnošću doprinesu podizanju svijesti javnosti o ciljevima i prioritetima UNICEF-a, kako bi se doprlo do što više ljudi širom svijeta.

 

(Više fotografija na FB profilu UNICEF-a)