405 Komentara

 • Moja zelja je zelja kao i svakog djeteta…Zeljela bih da sva djeca sirom svijeta imaju sto bolji zvot…To jest da bude malo onih koji zive bez krova nad glavom..Takoder da bude malo onih koji kada zatraze obicnu cokoladu da im se priusti.Mozete zamisliti kako je jadnom roditelju,kakve li mu samo misli prolaze kroz glavu..a tek srce koje se neprestano cijepa….Zato djeco budite zahvalni svojim roditeljima koji bi zadnji komad hljeba dali vama…
  A mi ucinimo nesto da bude malo onih koji nemaju sredstava za zivot i bolju buducnost!!!!!!!

 • Moja zelja je zelja da svako dijete u zivotu uspije i bude neko i nesto…Da bude malo onih nepismenih i siromasnih,a sto vise skolovanijih..Da nebude nikakvih sukoba da se svi postuju.I voljela bih da svako dijete ima
  nesto sto pozeli,sto ce ga usreciti.Kao sta znamo u svijetu trenutno vlada kriza i svaki roditelj se bori za svoje dijete zadnji komad hljeba ce odvojiti od usta da bi dijete bilo zadovoljno.Ne bih voljela da bude dijteta koji nemoze da dobije jednu obicnu cokoladu,nazalost tako je a roditelj kao i svaki srce i dusa ga boli..Zato djeco budite uvijek zahvalni svojim roditeljima koji su vam podarili zivot.. Toliko od mene..

 • Želim da u svijetu vlada mir, bez ratova, da se svi međusobno poštuju.Želim da ne bude gladnih u svijetu, i da sva djeca budu sretna. Također želim da ne bude vremenskih nepogoda i zemljotresa koji uništavaju ljudske domove i živote. Želim da svi siromašni ljudi imaju domove u kojima će njihova djeca biti sretna. Želim da svi poštuju prava djece i da svi žive u sreći i veselju.

 • Željela bih da sreća prestane kasniti i da je osjete sva djeca svijeta, bez obzira na svoje porijeklo jer svi mi dijelimo zajedničku sadašnjost ! Da nema više rata, da odrasli malo više misle nas, jer mi nismo slabići, mi smo ono što će izgraditi ličnost od čovjeka. Vrijeme je da se čuje naš glas, jer mi nismo tek mladi ljudi, mi smo i građani ovog svijeta. Mi imamo volju, sve nas ujedinjuje to nastojanje da ujedinjimo sve ljude, da učinimo svijet boljim za sve . Kažete da smo mi budućnost, ali ne zaboravite MI SMO I SADAŠNJOST !

 • Zelje
  Da imam iskrene i dobre prijatelje ,
  Da me drage osobe ne iznevjere,
  Da u mojoj skoli ima mnogo vise knjiga,
  Da mi dedo ,kojeg,najvise volim,ozdravi,
  I na kraju da postanem slikar ili pjesnik.

Ostavite komentar