405 Komentara

  • Ja bih želio da sporatši Bosne i Hercegovine imaju bolja prava i da svaki od njih ima priliku da igra za stranu ligu i da se Bosna i Hercegovine ne smatra malom državom, i da sva djeca imaju pravo na školovanje i da se svi potrudimo da se zaustavi nasilje na cijeloj Zemlji.

  • Želimo da svi parkovi (igrališta) budu uređeni da ne bude otpada …… i da svako dijete ima kvalitetno školovanje i porodicu koja ga voli i poštuje njihova prava!!.
    Želimo da sva djeca imaju jednaka prava bez obzira na nacionalnost,boji kože i fizičkom izgledu!!.

  • Ja bi volila da bude mir na svijetu,ljubav,i sloga.Da svako djete ima dom i porodicu.Ja bi volila da oni koji su bogati pomažu drugima kao siromašnim,ljudima koji nemaju pare za ljiječenje.

  • Mi želimo da se napravi azil u Rakovici za pse, volila bi mir na svijetu
    ,da svako dijete ima svoj dom.da imamo slogu u zemlji,da budemo sigurni na putu do škole i obrnuto.

  • Nekada smo spavali sa medom, a mrzeli da idemo u vrtić i budimo se rano. Jeli smo slatkiše dok nas ne zaboli stomak. I niko nije znao za dijete. Sakrivali se ispod stola, jorgana, u ormaru od mame i tate. Istrčavali napolje i po ceo dan bili sa klincima iz ulice. Igrali smo žmurke, jurke. Padali, grebali kolena. Plakali. Smejali se. Bili smo srećni i imali to sa kim da delimo. Još uvek nismo znali šta je ljubomora, mržnja. Zao si bio jedino ako se smeješ kada neko padne. A uveče smo gledali crtane filmove. Posle odemo u sobu, pa mama dodje da nam ugasi svetlo i ušuška nas. Zagrli. Onako kako samo ona ume. Jako. A kada nas poljubi za laku noć i izadje iz sobe, mi počnemo da maštamo. Želimo samo da odrastemo. I mislimo da će tada biti drugačije. Zanimljivije. Bolje. I eto sad. Ovo je to? Ovo sam jedva čekala čitavo detinjstvo? Ako jeste, ja samo želim da opet imam one smešne kikice, slinave rukave, one drugare, ‘dečka’ sa kojim se samo držim za ruku i pocrvenim kada je tu. Želim da mamu grlim na isti onaj način i da joj pružim svu ljubav ovog sveta. I tati isto. Želim da on bude moj heroj. A najviše od svega želim da se bar još jednom vrati onaj iskreni dečiji osmeh koji je nakada stalno bio tu..(:..♥

Ostavite komentar