413 Komentara

 • Željela bih da zauvijek budem dijete <3
  Željela bih da nemam problema i da imam ljepše djetinjstvo.
  Željela bih da me mama ne zlostavlja, niti jedan dan nije prošao da nisam plakaala,znači želim da sam uvijek sretna.
  A najviše bih željela da uvijek nisam pod pritiskom svojih roditelja u vezi škole, pet minuta bez njih mi je najljepsi trenutak, i ja mislim kada bih umrla ne bi ni primjetili da me nema.

 • Htjela bih da se sve vrati unazad i da djeca vise ne budu sebična i pokvarena, da djeca manje puše i da se vise bave sportom i da se igraju a ne da stalno vise na ovim mobitelima tabletima laptopima i kompjuterima čega već ima

 • Želim bolju budućnost, mogućnosti za fakultet i zaposlenje i na besplatno obrazovanje. Želim da kao maloljetan imam neki posao da mogu imati novca za sebe jer roditelji ne mogu uvijek davati novac!

 • Imam 18 godina, svjesna sam da se više ne ubrajam u “djecu”, ali ipak i ja imam želju. Čitam redom dječije želje i zahtjeve, gledam koliko su skromni. Nesebični. Prostog i neiskvarenog uma. Svjesna sam i u kakvoj državi živimo i da smo uskraćeni za neke najbanalnije stvari..Ja nemam zahtjeve tipa koji se ovdje očekuje…Ja želim da radim za vašu organizaciju. Smatram da je vam je izuzetno potrebno više mladih ljudi, koji su nedavno prevazišli djetinjstvo u kojem su ostali uskraćeni za mnogo toga, te su sami morali pronaći svoj put.
  Tinejdžersko doba je najteži period u životu čovjeka. Period u kojem se mijenja, sazrijeva, proširuju svoji vidici i interesi. Ako se bolje okrenete oko sebe shvatit ćete koliko mladi naše domovine idu u krivom smjeru. Svaki dan susrećem se sa djecom od 12-13 godina koji konzumiraju alkohol i cigarete. Mlade koji još od 14. godine imaju iskustva sa drogom. Koliko su današnja djeca nasilna i agresivna. Koliko su needukovana o osnovnim stvarima o životu.
  Koliko god ovo razočaravajuće zvučalo ponosna sam na naredne generacije čije želje čitam. Generacije koje žele lijepu budućnost. U potpunosti ih podržavam jer sam i sama teško pronašla svoj put i na težak način shvatila ozbiljnost života. Želim da im pomognem. Zajedno sa vama. Da svoj djeci naše domovine obezbijedimo pravi put, te ih skrenemo sa pogrešnog.
  Unaprijed zahvaljujem

 • Voljela bi kad bi bilo za nas maloljetne neki placeni poslovi preko vikenda ili kad nismo na nastavi nesto bar da imamo za sebe malo jer nemaju ni roditelji da nam uvijek daju 🙂

Ostavite komentar