KATEGORIJA: Novosti | 20.10.2014

LIGA ŠAMPIONA INKLUZIJE: Šampioni su tu oko nas, pomozite nam da ih nađemo i da im kažemo da nisu sami!

U sklopu akcije ‘Govorimo o mogućnostima-Pridružite nam se” UNICEF BiH organizira natječaj ‘Liga šampiona inkluzije’. Natječaj je otvoren do 11. novembra/studenog, a za ‘šampione među šampionima’ predviđene su vrijedne nagrade koji će im biti dodijeljene 3. decembra u Sarajevu  na predstavi ‘Malog magacin kabarea’ koja se vrijedno priprema na inkluzivnim radionicama i koja će uz projekciju filma koji na radionicama također nastaje biti pravi ‘festival inkluzije’ .

„Roditelji, nastavnici, ljekari, aktivisti i sve druge osobe koje su svojim djelovanjam dali doprions da se svako dijete razvije do svog punog potencijala – Šampioni inkluzije za djecu!. Svrha natječaja jeste podići svijest o važnosti ulaganja u proces razvijanja djeteta do njegovog punog potencijala. S tim u vezi, bitno je iskazati zahvalnost, nagraditi i ispričati priče “anonimnih šampiona” koji to već čine i tako inspirisati i druge da se uključe u čitav proces stvaranja boljeg života i okruženja za djecu“, kažu iz UNICEF-a BiH i pozivaju sve da putem aplikacije koju mogu naći na FB profilu UNICEF BiH ili putem pošte prijave sebe ili osobu za koju usmatraju da je ‘šampion’, te napisati podatke o “šampionu” i njegovu kratku priču koja će prikazati  doprinos koji je dao inkluziji.

„Na ovaj način želimo promovisati dobre primjere i pokazati šta je sve moguće, ako se zaista hoće, i dati ideje i drugima koji bi bili u mogućnosti da djeluju u okviru svojih djelokruga.  Svi oni su šampioni inkluzije, a ovo je Liga šampiona inkluzije u kojoj ćemo ih predstavljati!  Zahvalite se onima koji nesebično daju svoj doprinos da se djeca u njihovoj okolini razviju do svog punog potencijala, rastu u boljem okruženju i imaju bolji život. i da njihov trud, rad i zalaganje neko prepoznaje. Šampioni su tu oko nas, pomozite nam da ih nađemo i da im kažemo da nisu sami! Pomozite nam da inspirišemo i neke buduće šampione!“, poručuju organizatori.

Sebe ili druge iz svoje sredine za koje smatrate da su šampioni inkluzije u svojoj sredini i šire možete prijaviti za ‘Ligu šampiona inkluzije’ na linku bit.ly/ligasampionainkluzije, ili poštom na adresu UNICEF (za Ligu šampiona inkluzije), Ulica Zmaja od Bosne b.b., 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Obrazac možete preuzeti na FB profilu Facebook.com/UNICEFBiH gdje već možete vidjeti fotografije i pročitati priče nekih od ‘šampiona’.