KATEGORIJA: Novosti | 02.12.2014

LJUBOVDAN NA ČAROSU: Dođite u Dom mladih i podržite male filmaše!

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. Decembra u u 19sati u  Domu mladih u Sarajevu že se održati premijera igrano-dokumentarnog  filma „Ljubovdan na Čarosu“ čiji su autori djeca polaznici inkluzivne Radionice kreativnosti i mašte Malog Magacin Kabarea.

Radionica „Širimo ljubav“ dio je kampanje „Govorimo o mogućnostima“ koju je realizovao UNICEF sa domaćim partnerima uz podršku USAID-a i Delegacije Evropske unije u BiH. Ova radionica  je jedan od primjera kako svako djete može izraziti svoju kreativnost i dati svoj doprinos realizaciji jednog projekta.

U proteklih sedam mjeseci, djeca sa i bez poteškoća iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu, Udruženja „Sunce“ iz Istočnog Sarajeva, O.Š. Ilijaš, O.Š. Fatima Gunić, O.Š. Mula Mustafe Bašeskije – područna Sedrenik O.Š. Kovačići, O.Š. Grbavica 1, Udruženja „Oaza“ i O.Š. Skender Kulenović, svaki vikend su vrijedno radila na razvijanju scenarija, osmišljavanju uloga, te učila tajne filmske i muzičke produkcije od tima edukatora Malog Magacin Kabarea i gostiju, profesionalcima iz svijeta bh. filma i muzike.

Nakon premijere filma polaznici radionice će izvesti plesnu tačku sa  glumcima edukatorima Sanelom Krsmanović i Sabrinom Begović Ćorić koje su vrijedno sedam mjeseci na radionicama s djecom radile na filmu učeći ih vještinama glume, Zanom Marjanović koja je također učestvovala na radionicama glume, Moamerom Kasumovićem  i volonterima. Nakon toga polaznici će izvesti pjesmu „Pokušaj“ sa Lelom i Lakom.

Ukoliko kojim sčučajem propustite premijeru, film ćete moći pogledati i na narednom Sarajevo film festivalu!