KATEGORIJA: Mediji , Novosti | 20.10.2016

MEDIJI-PRIJATELJI DJECE: Produžen rok za prijave za Godišnju nagradu UNICEF-a

UNICEF-ov konkurs za najbolje novinarske radove koji doprinose informisanju, zaštiti i promociji prava djeteta u BiH u skladu sa etičkim smjernicama o izvještavanju o djeci, produžen je do 15. novembra /studenog.

Konkurs je otvoren za sve radove objavljene od 01.11.2015. do 15.11.2016. godine u bilo kom bh. mediju, pod uslovom da su dostupni na internetu. Svaki novinarski rad koji ispunjava uslove konkursa, može prijaviti sam autor ili neko od urednika u medijima.

Najbolje radove odabraće žiri koji čine iskusni novinari,  dobitnici UNICEF-ove nagrade prethodnih godina, te stručnjaci iz oblasti zaštite prava djece, a ovogodišnja predsjednica je višestruko nagrađivana novinarka Maja Nikolić.

Teme prijavljenih novinarskih radova mogu obuhvatiti pitanja iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne i dječije zaštite, pravosuđa za djecu, kao i teme koje promovišu inkluziju, nediskriminaciju i poštivanje različitosti.
Podsjećamo, prilikom izbora najboljeg novinarskog rada vodiće se računa o sljedećim kriterijima:
* Izbor teme i procjena pozitivnog efekta u smislu promovisanja teme;

* Odabir novinarskog ugla

* Spisateljski stil za novine i web / audiovizuelna prezentacija za radio i televiziju;

 

Ovogodišnja ceremonija dodjele nagrada za najbolje novinarske radove u BiH biće dio aktivnosti obilježavanja 70 godina UNICEF-a. Detaljni uslovi i pravila konkursa dostupni su i na UNICEF BiH.

 

Detalje Konkursa možete naći OVDJE.