KATEGORIJA: Ostalo | 17.05.2014

Nošeni pozitivnom energijom i dječijim osmijesima ‘Zmajevi’ polijeću za Brazil

Hiljade djevojčica i dječaka iz nekoliko gradova BiH u subotu 24. maja će sa stadiona ‘Otoka’ u Sarajevu ispratiti reprezentativce BiH nogometnom utakmicom, aplauzima, osmijesima i najljepšim željama na svjetsko prvenstvo u Brazil.

Utakmica simboličnog naziva ‘Svi na jednom mjestu’ okupit će 100 djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju koji će igrati sa bh. fudbalskim reprezentativcima. Više od 3.000 mališana u publici ispratit će Papeta, Spahu, Džeku, Pjanića, Begovića i druge reprezentativce za sreću pred odlazak na najvažniji nogometni događaj za BiH posljednjih godina.

– Djeca su naši najiskreniji navijači i zajednička želja svih reprezentativaca bila je da zajedno sa njima proslavimo odlazak na SP. Utakmicom želimo skrenuti pažnju na probleme s kojima se susreću djeca sa poteškoćama u razvoju, a cilj nam je dječiji, iskreni smješak, koji ćemo ponijeti u srcima, kao poticaj za dobar rezultat u Brazilu. Svi na jednom mjestu je događaj koji niko ne smije propustiti, s tim što ovaj put ne smijem obećati pobjedu – uz osmijeh je kazao Emir Spahić, kapiten bh. selekcije, koji je uz Edina Džeku jedan od idejnih tvoraca utakmice.

djeca1

Želju reprezentativaca ispuniti će mališani iz zavoda, osnovnih i sportskih škola širom BiH, uz podršku UNICEF-a, Sportskih igara mladih, Nogometnog saveza BiH, Specijalne olimpijade, Općine Novi Grad i sponzora.

Za publiku i učesnike planiran je i zabavni program, te će uz pomoć volontera Koalicije Zanemari razlike prisutni imati priliku učiti osnovne korake sambe. Tokom događaja mališanima na terenu i publici bit će uručeni i simbolični pokloni, a publiku očekuje iznenađenje u režiji “Zmajeva”.

Djevojčice i dječaci imati će priliku fotografisati se sa reprezentativcima, a posebno mjesto na tribinama bit će rezervisano i za petero najsretnijih koji će svoje ulaznice i poklone iznenađenja osigurati učešćem u online kvizu na zvaničnoj Facebook stranici UNICEF-ovog projekta “Zid dječijih želja”, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.