KATEGORIJA: Ostalo | 10.06.2011

Održana promocija knjige – Dnevnik naše bebe

Knjigu “Dnevnik naše bebe” u Sarajevu su promovisali dr. Vildana Doder (pomoćnica Ministra zdravstva u Vladi FBiH), Vedrana Seksan (glumica), Almir Kurt (dizajner), prof. Senka Dinarević (šefica pedijatrijske klinike), dr. Amela Lolić (pomoćnica Ministra zdravlja i socijalne zaštite RS), Lejla Sahačić (predstavnica udruženja DjeCa), Florence Bauer (predstavnica UNICEF-a) u BiH i Aida Halilović (PR kompanije m:tel).

Važnost ove knjige, kao i cijele inicijative – Najbolji početak za svako dijete, jeste u tome što predstavljaju sigurnu investiciju za budućnost“, istakla je Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH.

Prilikom predstavljanja, promotori su istakli značaj knjige za svaku mamu, tatu, baku, i sve one koji se staraju o bebi.

“Prvi put kad sam dobila knjigu nisam je ispuštala iz ruku, jer bez obzira koliko znate ili koliko ste informisani nikada ne znate dovoljno kada je vaše dijete u pitanju. Ovo je odlična knjiga za sve roditelje, posebno za one koji nemaju pristup internetu ili ljekaru, jer ova knjiga predstavlja svojevrstan priručnik ‘za upotrebu vaše bebe”, istakla je Vedrana Seksan, glumica i mama.

“Dnevnik naše bebe” je prelijepo dizajnirana knjiga, osmišljena kao dnevnik u prvom dijelu, a u drugom su veoma praktični savjeti o zdravlju, njezi, razvoju, ishrani i sigurnosti beba.

Knjiga je donacija kompanije m:tel i UNICEF-a BiH u okviru inicijative “Najbolji početak za svako dijete”.

Naše prijateljstvo sa UNICEF-om traje već dvije godine i veliko nam je zadovljstvo što ćemo kroz ovaj projekat podržati roditeljstvo i najbolji početak za svako dijete“, istakla je Aida Halilović, PR kompanije m:tel.

Knjiga će bit besplatno distribuirana porodiljama u klinikama širom Bosne i Hercegovine. Štampana je u 3000 primjeraka za besplatnu distribuciju.

Ostavite komentar