KATEGORIJA: Ostalo | 08.10.2018

OTVOREN POZIV ZA UČEŠĆE: Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta

UNICEF u Bosni i Hercegovini objavio je otvoreni poziv za sve zainteresirane da se uključe u obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana djeteta (20.11.). Ove godine je tema “Sretno djetinjstvo”, sa posebnim fokusom na sigurno okruženje za učenje za svako dijete. Poruke će biti usklađene i sa globalnom UNICEF kampanjom #GoBlue #ObojiPlavo.

 

Aktivnosti koje ovim povodom realizuje UNICEF u Bosni i Hercegovini su:

  1. Virtualna Plava galerija sretnog djetinjstva (web galerija fotografija koje simboliziraju sretno djetinjstvo);
  2. Dizajn VIBER stikera #SretnoDjetinjstvo #HappyChildhood #ObojiPlavo #GoBlue #SigurneŠkole #SafeToLearn
  3. Nagrada za novinarski doprinos promociji i zaštiti dječijih prava

 

Svi se mogu pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana djeteta i proslavi sretnog djetinjstva, uz upotrebu predviđenih hashtag-a (#), sa željom da svako dijete ima sretno djetinjstvo.

 

#SretnoDjetinjstvo

#HappyChildhood

#ObojiPlavo

#GoBlue

#SigurneŠkole

#SafeToLearn

 

Osim virtuelne galerije, UNICEF Bosna i Hercegovina želi 20. novembra poziva sve škole, organizacije i institucije da i sami organizuju izložbe predmeta ili fotografija koje ih podsjećaju na sretno djetinjstvo.

 

Sve izložbe širom Bosne i Hercegovine biće organizovane pod istim imenom – „Plava galerija sretnog djetinjstva“ a cilj je da 20. novembra svuda Plavim galerijama sretnog djetinjstva ili simboličnim „preuzimanjem“ (Kids Takeover), prizovu najljepše uspomene sretnog djetinjstva.