KATEGORIJA: Ostalo | 21.06.2012

Školskim timovima dodijeljena priznanja za projekte u okviru programa “Aktivni mladi”

Na završnoj svečanosti u Sarajevu podijeljena su priznanja učenicama i učenicima koji su u okviru programa “Aktivni mladi” tokom maja i juna implementirali 48 odabranih učeničkih projekta u srednjim školama u 17 gradova BiH. Kroz projekte su učenici kao pravi manageri upravljali projektima koji se odnose na njih i njihovu širu zajednicu te time unaprijediti i pojedine kompetencije i vještine.

Na prigodnoj ceremoniji na kojoj su dodijeljena priznanja predstavnicima projektnih timova koji su u sklopu programa “Aktivni mladi” podržanog kroz program Zapošljavanja i zadržavanja mladih u BiH (YERP) a koji provodi Omladinska informativna agencija (OIA) mladi su se družili i razmjenii ideje za buduće projekte. Dodijeljena su i posebna priznanja peer edukatorima i predstavnicima OIA-e koji su tokom provođenja programa radili sa mladima.

Program zapošljavanja i zadržavanja mladih podržan je kroz Fond za dostizanje milenijumskih razvojnih ciljeva i finansiran od strane Vlade Kraljevine Španije. Program zajednički provode UNDP, UNICEF, UNFPA, IOM i UNV u partnerstvu sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, entitetskim ministarstvima za rad i obrazovanje, Agencijom za statistiku BiH, entitetskim agencijama za statistiku, zavodima za zapošljavanje u cijeloj zemlji, osnovnim i srednjim školama općeg usmjerenja, općinama i ruralnim zajednica, pojedinačnim preduzećima, te udruženjima iz privatnog sektora i organizacijama civilnog društva od nivoa zajednice do dijaspore.