KATEGORIJA: Ostalo | 10.06.2011

U Laktašima otvoren Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama

U okviru Centra za integrisani rast i razvoj u Laktašima otvoren je i Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama. Centar je u sklopu UNICEF-ove inicijative “Najbolji početak za svako dijete“,a Dnevni centar je otvoren kao nastavak početnog projekta i uz podršku lokalne zajednice.

Trenutno usluge dnevnog centra koristi četvero djece s posebnim potrebama koja se tu svakodnevno druže međusobno, ali se imaju priliku družiti i susresti sa ostalom djecom u Centru za rast i razvoj što im također uveliko pomaže u socijalizaciji. Na prigodnoj svečanosti povodom otvaranja Dnevnog centra vrpcu su presjekli rukovoditeljica projekata zdravstva i dječijeg ranog razvoja u UNICEF-u Selena Bajraktarević, i načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović koji je obećao podršku projektu.

“Hvala UNICEF-u što je pokrenuo realizaciju jednog sjajnog projekta koji je dobro prihvaćen u lokalnoj zajednici i koji se pokazuje veoma uspješnim i potrebnim. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći i uložiti dodatne napore te se kad god treba obraćati nadležnim ministarstvima i vladi kako bi ovaj centar nastavio sa radom i nakon zavšretka projekta”, kazao je Topolović.

“Sama činjenica da ste nakon otvaranja Centra sami nastavili da nadopunjujete njegove usluge u skladu sa potrebama lokalne zajednice, pokazuje da ste shvatili i prihvatili ideju i koncept integrisanog centra koji je inovativan model na ovim prostorima, i čiji cilj je upravo da se oblikuje prema potrebama zajednice u kojoj djeluje”, kazala je Selena Bajraktarević, te istakla bitnost praćenja ranog rasta i razvoja djece koji najviše utiču na njihov dalji razvoj i formiranje.

Ostavite komentar