KATEGORIJA: Ostalo | 06.06.2014

UNICEF dostavio pomoć porodicama s djecom u poplavljenim područjima

Želeći pružiti pomoć područjima ugroženim poplavama, Interex (francuska firma za distribuciju kao društveno odgovorna kompanija) je UNICEF-u donirao higijenske artikle u vrijednosti od 30 hiljada KM kako bi pomoć dospjela do porodica sa djecom kojima je to najpotrebnije.

UNICEF je uz pomoć volonterki i volontera organizovao pakovanje i paketi su isporučeni Tuzli, naselju Modrički Lug i Crvenom Krstu u Šamcu. U Tuzli je pomoć isporučena u mjesnu zajednicu Mosnik u kojoj je nekoliko naselja sa pretežno romskim stanovništvom stradalo u klizištima, dok je romsko naselje u Modričkom lugu stradalo u poplavama. Iz skladišta u Šamcu pomoć će biti podijeljena stanovništvu u poplavama najpogođenijim mjestima Posavine.

 

Osim higijenskih paketa, jedna količina pelena podijeljena je ugroženim porodicama sa bebama a na osnovu sugestija partnerskih nevladinih organizacija i aktivista.

Uz svaki paket priložen je i edukativni letak sa preporukama i savjetima za zađtitu u vanrednim situacijama, uključujući preporuke o pravilnoj ishrani djece, zastiti od mina i savjete za održavanje higijene.