KATEGORIJA: Novosti | 19.11.2014

ZVORNIK I MILIĆI: „Komunikacija za socijalne promjene i razvoj – dobre prakse“

Udruženje INFOHOUSE prošle sedmice je u Zvorniku i Milićima počeo trodnevni edukativni program „Komunikacija za socijalne promjene i razvoj – dobre prakse“ namijenjen članovima opštinskih komisija za socijalnu zastitu i inkluziju i operativnih timova, predstavnicima lokalnih vlasti, nevladinih organizacija, centara za socijalni rad, zdravstvenih institucija, policije, pravosuđa i prosvjetno pedagoškog-kadra.

Fokus ove edukacije bio je na identifikaciji lokalnih potreba, želja i težnji ka socijalnoj inkluziji. Prioritet učešća na edukacijama dat je članovima zajednice koji će biti posvećeni razvijanju lokalnih komunikacijskih strategija koje promoviraju socijalnu inkluziju, a odabir je izvršen uz pomoć lokalnih koordinatora i UNICEF-ovog regionalnog konsultanta za područje regije BIRAČ.


infohouse1Ove edukacije dio su projekta „Komunikacija za razvoj“ koje provodi Udruženje INFOHOUSE, a u okviru projekta Razvoja i saradnje u regiji Birač koji je zajednička inicijativa UNDP-a, UNICEF-a i UNHCR-a, a ima za cilj doprinos socijalno inkluzivnom i integrisanom razvoju regije Birač putem efikasne mobilizacije razvojnih partnerstava i resursa, izrade regionalne razvojne strategije i jačanja svih aktera u zajednici da zajednički preduzmu razvojne akcije. Projekat finansira Vlada Kraljevine Holandije u iznosu 2,1 milliona američkih dolara,a traje od septembra 2013. do aprila 2016. godine.

(Infohouse)